טופס נייח

הסגל האקדמי

דר ליאורה גולדמן  
ד"ר ליאורה גולדמן

ראשת החוג למקרא
בעלת תואר ראשון בארכיאולוגיה ותולדות ישראל מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני ושלישי מאוניברסיטת חיפה, בהם התמחתה בספרות בית שני ובעיקר במגילות קומראן. את כולם סיימה בהצטיינות. ב-2014 פרסמה ספר משותף עם אריאל פלדמן בשם Scripture and Interpretation: Qumran Texts that Rework the Bible. בקרוב יצא ספרה המבוסס על עבודת הדוקטורט, "המחזיקים במצוות אל". עובדת על ספר נוסף העוסק בחיבור הארמי "חזונות עמרם". מלמדת קורסים שונים העוסקים במקרא, מגילות קומראן ותולדות בית שני בחוגים למקרא והיסטוריה באורנים ובאוניברסיטת חיפה.  


דר מיכה רואי  
ד"ר מיכה רואי

מרצה
בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת תל-אביב. מלמד גם במכללת דוד ילין ובמכון שכטר למדעי היהדות בירושלים. במחקריו, שפורסמו בכתבי-עת שונים, עומד השימוש בכלים ספרותיים ככלי-עזר לניתוח טקסטים מקראיים מסוגים שונים. הכלים הספרותיים משמשים גם לניתוח טקסטים מתחום הסיפור כמקובל וגם לניתוח טקסטים מתחומי החוק, הנבואה והתיאולוגיה המקראית.
הקורסים שמלמד הינם בתחומים אלו, כגון: הסיפור המקראי, החוק בספר הברית, נבואת עמוס ודמותו של אלוהים.

חנה ידען  
חנה כהן ידען

מרצה
אני מלמדת במכללת אורנים משנת תש"ע, לימודים דיסציפלינריים בחוגים למקרא וללשון העברית ובדידקטיקה של המקרא.
בחוג ללשון אני מלמדת קורסים העוסקים בקשר שבין הקורא ללשון המקרא –  הטקסט המקראי כבסיס לשפה ולתרבות שלנו וארמית מקראית.
נוסף על ההוראה, אני מדריכה פדגוגית לבתי הספר העל־יסודי בתוכנית "אקדמיה כיתה". קודם לכן לימדתי שנים רבות תנ"ך, לשון, ספרות ותאטרון בתיכון "העמק המערבי" ביפעת.
אני בוגרת החוגים למקרא ולספרות במכללת אורנים, ואת התואר השני למדתי בחוג למקרא באוניברסיטת חיפה. התמחיתי במגילות קומראן ובלשונן – מגילות מדבר יהודה הן מן המקורות החשובים להכרת הלשון העברית הקדומה ותולדותיה והן מספקות עדות על העברית ועל הארמית של סוף ימי הבית השני.
במהלך לימודיי למדתי שפות שמיות עתיקות, כגון ארמית, אוגריתית ואכדית. המפגש איתן העשיר את הידע וההבנה שלי בתהליכים שעברו על השפה העברית. בימים אלה אני מגישה את עבודת הדוקטורט שלי בנושא "מרחב ודימויי מרחב במקרא" במחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר אילן, עבודה זו עוסקת במרחב בטקסט המקראי ואחד הכלים המסייעים לי במחקר הוא ההיבט הפילולוגי של הטקסט.

הרב איריס יניב  
הרב ד"ר איריס יניב

מרצה
בעלת תואר ראשון במקרא והיסטוריה של עם ישראל ותואר שני במקרא מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בעלת תואר שני ושלישי בחינוך מאוניברסיטת חיפה. סיימה את כל התארים בהצטיינות. בשנת 2012 יצא לאור הספר "מניכור לדיאלוג: הוראת תנ"ך בחינוך הממלכתי העל יסודי", המבוסס על עבודת הדוקטורט. מרצה באורנים בקורסים המשלבים את העיסוק בטקסט המקראי בתחומי דעת נוספים, תוך דגש על גיוון דרכי הוראה והערכה. עוסקת בהכשרת מורים למקרא ובהנחיית מורים בפועל. כמו כן, בעלת הסמכה לרבנות חילונית-הומניסטית, עורכת טקסים, מנחת קבוצות, יועצת זוגית ומאמנת אישית.

דר בועז סתוי  
ד"ר בעז סתוי

מרצה
בוגר תואר ראשון ושני בהצטיינות יתירה בחוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום באוניברסיטת תל אביב. בשנת 2012 סיים באוניברסיטת תל אביב תואר שלישי, שבמהלכו שהה כמה שנים לצרכי מחקר באוניברסיטת ווירצבורג שבגרמניה. בשנת 2015 יצא לאור ספרו "The Reign of Tudhaliya II and Šuppiluliuma I" העוסק במלכים החיתיים ששלטו בתקופת אל עמארנה, ובתרומת המקורות החיתיים להבנת תקופה זו. מרצה באורנים בקורסים העוסקים בהשקה שבין מקרא, ארכיאולוגיה והתרבויות הקדומות, וכמו כן משמש כמורה לתנ"ך וכמחנך בכפר הנוער מוסינזון שבהוד השרון. 

דר אבי קדיש  
ד"ר אבי קדיש

מרצה
מורה באורנים בחוגים למקרא, מחשבת ישראל והיסטוריה. בעל דוקטורט במחשבת ישראל מאוניברסיטת חיפה, ותארים ראשון ושני במקרא מ"ישיבה יוניברסיטי" בניו יורק (בהצטיינות). לימד תנ"ך ומחשבת ישראל במערכת החינוך. מלמד באורנים קורסים על הפרשנות המסורתית של המקרא במדרשי חז"ל ואצל הפרשנים היהודים הקלאסיים מאז ימי הביניים. בשנת 1997 יצא ספרו Kavvana: Directing the Heart in Jewish Prayer , העוסק בדילמות של התפילה היהודית ובמתח הפנימי שקיים בה מתקופת המקרא ועד ימינו. כמו כן מפרסם מאמרים על הפילוסופיה והאתיקה היהודית בימי הביניים וכעת מכין ספר בתחום.  

Footer Mobile