טופס נייח

אמנות הבישול בשירות ההוראה

​​​​
מנהלים
להזמנה וקבלת מידע
​​​​​​​​​​​​
רכזות התכנית: קמליה סגל, גלית שלגי
​סמל התכנית: 39609
30 שעות לימוד אקדמיות

מטרות הלימודים
בשנים האחרונות בתי ספר רבים, החלו להקים מטבחים/פינות בישול בכיתות או במרחבי לימוד אחרים על מנת ליצור סביבת למידה משמעותית עבור התלמידים. באמצעות המטבח ניתן להכיר לתלמידים סביבת למידה מקסימה המשלבת הכרות עם יסודות הבישול והאפייה ו"על הדרך" להקנות מיומנויות קריאה, הבנת הוראות, הכרות עם כמויות ומידות, ומושגים מדעיים שונים כגון מוצק ונוזל. בנוסף, במסגרת קורס זה המורים יכירו את שבעת העקרונות לחיוניות ובריאות טבעית מגיל ילדות עד גיל בגרות. כיצד ליהנות מאוכל נקי ומשובח המטיב עם הגוף, להפוך את המטבח לחוויה מלאה של בריאות, להכין בקלות מנות טעימות סופר בריאות ברמה של מסעדת יוקרה מבלי להיות כל היום במטבח, להיות מודל לחיקוי, להשפיע ולהקנות הרגלים בריאים לחיים לסביבה וליקרים לנו. קורס המשלב למידה, וחוויה טעימה!

קהל היעד
התכנית מיועדת למורים ובעלי תפקידים בכל הדרגות.


נושאי הלימוד
מפגש ראשון: הסודות הפשוטים לחיים בריאים
ניחשף לקסם ולפשטות של התזונה הטבעית, נלמד עקרונות וכללים מנחים לבישול ומטבח בריא. נגלה כיצד האוכל שאנו אוכלים משפיע על הבריאות שלנו ושל היקרים לנו, כיצד יש בכוחו למנוע מחלות, לחזק את המערכת החיסונית,  להקל על מערכת העיכול,  ולעכב תהליכי הזדקנות. בנוסף נלמד להכין מנות קלות ובריאות המתאימות לארוחות צהריים וערב.

מפגש שני: קניות חכמות וקטניות כל אחד יכול.
נלמד על עולם הפרסום והשיווק של תעשיית המזון והממתקים לילדים,  כיצד לעודד ילדים לעשות בחירות חכמות יותר באוכל דרך הפעלות הקשורות לעולם התוכן שלהם. 
עוד נלמד כיצד לעשות קניות חכמות ולנהל מזווה בריא וכיצד להתארגן נכון כך שתמיד יהיה אוכל בריא וזמין. 
נדבר על קטניות, וכיצד לשלב אותן בתפריט היומי בקלות.
נכין ממרחים, מנות עיקריות וקינוחים מקטניות (!)

מפגש שלישי: על הרגלים ומזונות על
כיצד רותמים את הסביבה ואת הילדים לשינוי? כיצד משנים הרגלים ומשחררים הרגלים שלו תומכים בבריאות שלנו?
נכיר את מזונות העל, ונלמד כיצד לשלב אותם בתפריט היומי. 
נשדרג מזונות שילדים אוהבים לבריאים יותר.
ונלמד כיצד לאכול נכון במסעדות ובתי קפה.

מפגש רביעי: מתוקים ובריאים 
האם יש דבר כזה מתוק ובריא? האם יש דבר כזה "גמילה ממתוקים ופחמימות"?  
נדבר על התשוקה למתוקים, כיצד לאזן את החשק למתוק .
עוד נלמד להכין קינוחים  ומתוקים בריאים וכיצד לשלב אותם בתפריט היומי ללא ייסורי מצפון.

מפגש חמישי: גבינות ומוצרים מן החי כן או לא?
נדון בסוגיה השנויה במחלוקת בכל הקשור למוצרי חלב ומוצרים מהחי. האם כל מוצרי החלב לא בריאים? מהם המוצרים הבריאים יותר? נלמד להכין ממרחים וגבינות טבעוניות ללא מוצרים מהחי. 

מפגש שישי: כיצד נתאים את המטבח ועקרונות הבישול והאפייה לסביבת הלמידה בכיתה.
נכיר מתכונים שונים היכולים להוות בסיס ללמידה משמעותית וחווייתית בכיתה הרגילה וגם בשיעורים הפרטניים. נתנסה בכתיבת יחידת לימוד בשפה ובחשבון המשלבת קריאת מתכון, ביצוע הוראות, הבנת כמויות ומידות והכרות עם מושגים כגון מוצקים ונוזלים. 

מפגש שביעי: הכרות עם מטלת הסיום של הקורס: בניית יחידת לימוד המשלבת בתוכה בישול ו/או אפייה באחד מתחומי הלימוד הבאים: שפה, חשבון, מדעים, היסטוריה, גאוגרפיה. עבודה בקבוצות קטנות. 

מפגש שמיני-  מפגש סיכום:
הכנת מנות בריאות לאירוח. פרזנטציה של המטלות/יחידות ההוראה המשלבות בישול ואפייה. 

חובות
נוכחות פעילה, הגשת מטלת סיום

גמול השתלמות לעו"ה
30 שעות במסגרת הגמישות הפדגוגית​
Footer Mobile