המרחב הקהילתי הכפרי, שהיה בעבר ברור ומוחלט, ניצב בתוך עידן של שינויים מתמשכים המושפעים מהרצון לעצמאות ושינוי באורחות החיים, בניית הרחבות וקליטת הבנים החוזרים.
שינויים אלה, מציבים בפני ההנהגה המקומית אתגר גדול לניהול והובלת הקהילה לשלב הבא של חייה. בעידן הזה יש צורך לבחון בשנית החלטות שהתקבלו בעבר, לחזור ולתקף אותן או לשנותן ולהתאים את מסגרות הפעולה מחדש.
אנו
בשדמותמציעים תהליך ממוקד האורך מספר חודשים, בו נסייע בהקמת צוות הנהגה מקומי, אשר יבחן את ההחלטות ואת השינוי הנדרש בהתאם לערכי הקהילה, ויבסס מסגרות פעולה מתאימות אשר ישרתו נכונה את ערכי הליבה של היישוב.
לשדמות ניסיון רב שנים בשדה הקהילתי-כפרי בליווי והכשרה, התערבות וביסוס מסגרות פעולה קהילתיות.
אבני הדרך לתהליך:
- הקמה וליווי של צוות הנהגה מקומית, אשר יאסוף את הקולות העולים מן הקהילה לעיבוד ולבחינה
- שיתוף ציבור לבחינת המסגרות הקיימות בקהילה ולבחינת צרכים עתידיים
- איסוף וזיקוק התובנות לכדי תכנית עבודה קהילתית אופרטיבית
- יישום והטמעה של התוכנית תוך ביסוס שגרות ומסגרות פעולה
רוני גלעד, מנהלת מש"א, קיבוץ הזורע:"הרגשנו צורך לדייק ולתקף החלטות שהתקבלו לפני מספר שנים ... התהליך היה טוב מאוד ובזכותו אנו יכולים היום להעביר תקציב אחר, המקובל על הקהילה ומשקף אותה".
בתשי גולן, מנהלת קהילה, קיבוץ חולדה:"שאפנו להגדיר, בתוך האגש"ח, מה נכון לשמר, ממה נכון להיפרד ומה עלינו ליצור. יצרנו אווירה של שיח וסימנו לעצמנו את היעד הבא: חיזוק והעמקת השיח בין חברי האגש"ח, והמשך היכרות ולמידה. זיהינו את הנרטיב שלנו ומתוך כך, בזיהוי הכוחות השונים הפועלים בקהילה, אנו יכולים להמשיך לשלב הבא..."